Essentia - Birlikte Çalışabilirlik ve Veri Gelecek Nesil Katmanı

Essentia nedir?

Essentia, kullanıcıların çevrimiçi kimliklerini tam olarak kontrol edebilmelerini sağlayan bir çerçevedir. Kullanıcılar kimliklerinin tamamen özel olmasını isteyip istemediklerini, kimliklerinin belirli kısımlarını ortaya çıkarmak isteyip istemediklerini veya web sitelerine kendi kişiliğine tam erişim izni vermek isteyip istemediklerini kontrol edebilirler. Bu kişi içerisinde IP adresleri, isimler, bölgeniz ve diğer kişisel bilgiler gibi bilgiler geleneksel olarak ziyaret ettiğiniz siteler tarafından okunabilir.

Ana kullanıcı veya Essentia olarak adlandırılan “Tohum”, bu kişisel verilere tam erişimi olan tek kişidir. Açıkçası, tohumların kimlik doğrulama nedenleriyle daha fazla kişisel veri paylaşması gerekebileceği belirli durumlar olacaktır, ancak genel olarak bu gerekli değildir. Essentia çerçevesini kullanarak, kullanıcıların kişisel bilgilerinin nasıl ve nerede diğer sunucularla paylaşıldığı konusunda tam kontrole sahip olacaklar.

Sorun

Veri ve platformlar her tarafa dağılmış durumda.
Yeni İnternet'in farklı parçaları yapı taşları olarak doğar, ancak birlikte çalışmanın bir yolu yoktur.
Yeni teknolojilerin eski merkezi kaynaklarla birlikte kullanılması bile, Web 2'den Web 3'e olan paradigma kaymasını gerçekleştirmede yararlı olabilir.
Şimdi verilere sahibiz, sahip olduğumuz ve farklı platformlarda yarattığımızı kanıtlayabiliriz, ancak eski modellerin yerini alacak ve yeni güçlü etkileşimlere olanak tanıyan yeni ve tutarlı bir çerçeveye nasıl yerleştireceğiz?

Çözüm

Essentia, modüler bir merkezi olmayan birlikte çalışabilirlik ve veri yönetimi çerçevesidir.
Kulağa karmaşık gelse de, iki ana bileşenden oluşur: Özler ve Sinerjiler.

Öz Kaynaklarda, varlıklar, birden fazla hizmette bunları birbirine bağlayarak kendi verilerinin sahibidir. Bireyler, şirketler, gruplar ya da kuruluşlar olabilir, etkin bir şekilde merkezi olmayan internet kullanıcıları oluşturabilir, aralarında birlikte çalışabilirlik kurabilir, bunlar ayrıca alt-ID'ler, izinler ve kendi kendini tetikleme, bilgi ile ilgili, akıllı sözleşmeler ile mümkün olabilir.

Sinerjiler, operasyonların bağ dokusudır. Birlikte çalışabilmeleri için farklı platformları, kaynakları ve modülleri birbirine bağlarlar.

Geliştiriciler, bunların üzerine inşa edebilir ve kullanıcılar, dünyadaki en iyi teknolojilerle karşılaşan Essentia çerçevesi üzerinde daha yalın, daha güçlü ve verimli uygulamalar için ödeme yapabilirler.

Jetonun özellikleri

Yine, platformun ekonomisi, belirtecin dört ana işlevini özetleyen ayrı bir belgede listelenir:

  • İstenmeyen Posta Önleme: Platformun bazı yönleri için spam davranışını engellemek amacıyla hizmetlerin uygulanması için jetonların kullanılması gerekecektir.
  • Dağıtılmış Yönetişim: Simge, platformun daha geniş bir topluluğunun projenin gelecekteki gelişimi ile ilgili demokratik karar verme sürecine katkıda bulunmasını sağlamak için bir oylama para birimi olarak kullanılacaktır. .
  • DApp Hizmet Erişimi: Essentia tabanlı ademi merkezileştirme uygulamaları tarafından depolanan hizmetler ve ürünler, yalnızca yerel ESS belirtecini kullanmak için ödenir.
  • İtibar yönetimi: İtibar puanları - belki de bu platform tarafından barındırılan uygulamalar için - derecelendirmeyi uygulamak için bir bildirim etiketinin bulundurulmasını gerektirir.

Ayrıntı yok - yazı yazıldığı sırada (1 Mart 2018) - belirteç teklifi ile ilgili olarak, en zor zaman ve belirteç dolaşımını değil.

Essentia nasıl çalışır?

Essentia tamamen işlevsel ve kişisel bir platform oluşturmayı hedefliyor. Platformun işlevselliği, imzalama, doğrulama, şifreleme ve şifre çözme gibi temel şifreleme özelliklerine dayanarak "tohumdan" dışarıya inşa edilmiştir.

Essentia'nın dergileri, benden daha iyi açıklıyor:

Essentia, uzantılarını hiyerarşik bir şekilde almak ve bunları kodlanabildikleri ilgili verilerle birleştirerek Tohum'dan önyüklenen modüler bir modüldür. dağınık bellek veya yerel kopyalar / yedeklemeler.

Bu veriler, ilgili ve sistemle ilgili uzantı anahtarları ile ve bileşenleri tarafından, "abonelikler", yapılandırmalar ve modülleri yüklerken kullanılan içerikle ilişkilendirilir. buna göre çerçeveleme için etkileri. "

Essentia'da "Tohum", kullanıcının verilerini ifade eder. Kullanıcı (veya makine), tüm kimlikler, veriler, varlıklar ve o tohumla ilgili diğer bağlantılar da dahil olmak üzere, tohumun tam sahipliğine, erişimine ve kontrolüne sahip tek kişidir. .

Essentia çerçeveleri insanlar veya makineler tarafından rasgele kullanılabilir (makineler arasında sunucular, IoT ekipmanı, vb. Bulunabilir).

Essentia çerçevesindeki bazı modüller arasında kimlikler, girişler, KeyRing, DApp merkezleri, cüzdanlar, hesap harici borsalar, merkezi olmayan exchange'ler, dağıtık depolama, piyasa tahminleri, dağıtılmış VPN'ler bulunmaktadır. , Sosyal DApp, şifreleme düğümleri ve daha fazlası.

Bunlar sadece Essentia'ya inşa edilebilen ön modüllerden sadece birkaçıdır. Bir kullanıcının kendi tohumuna sahip olduğu sürece, kendi dağıtılmış çerçevesini her zaman, herhangi bir sunucuda veya sistemde, sanallaştırılmış ortamlarda bile indirebilir ve kullanabilir. . Açıkçası, bütün bunlar çok tekniktir ve Essentia tanıtım raporu, platformun her yönü ile ilgili ayrıntılara girer.

Öğretmenin Essentia hakkındaki açıklaması, hem insanlar hem de akıllı cihazlar tarafından kullanılabilecek dayanıklı, güvenli bir dijital kimlik olmasıdır. Böyle bir tanımlama, akıllı telefonunuzdaki sosyal ağlar ve evinizdeki merkezi olmayan alışveriş gibi çeşitli uygulamalar ve cihazlar aracılığıyla yapılabilir. Platform gizliliği, kontrolü ve sansür eksikliğini vurgulamak için inşa edilmiştir.

Verilerinizin sahipliğini yeniden kazanma ve farklı taraflarla seçici olarak paylaşma gibi birden fazla platformda benzersiz bir kimlikle oturum açabilirsiniz. Bugün, bazı büyük blok zincir projeleri Essentia'ya dahil edilmiştir. Örneğin Gnosis, Ethereum, EtherDelta, Durum, IPFS, Storj ve Aragon gibi projelerin tümü yerleşik Essentia'ya sahiptir.

Lütfen burada Beyaz Kitap'ı okuyun ve herhangi bir sorunuz varsa Essentia Telgraf Grubuna katılın!


.
My profile:
ETH address:
0xA6460C4FF0A704E20148f18031d19AFA4aa0edF9

Komentar